ÅRSRESUMÉ 2021

Hej och välkommen till min något försenade årsresumé (skräll). Jag frågade er på Instagram häromdagen efter skriva grejer ni ville att jag skulle lista i en årsresumé och det trillade in en drös grejer. Tackar ödmjukast för det då min jullovshjärna är lite i vilande läge fortfarande. VI KÖR IGÅNG, rakt på ba!

VINRELATERAT


Årets bubbel
Crémant d’Alsace Pierre Frick(-ing amazeballs) (nr 54656).

Årets gå-bort-vin
Inget pga ni-vet-vad.

Årets roligaste
Brut & The Beast (via morenaturalwine.com), som smakade typ päroncider, pickles, skumbanan och rök på samma gång???

Årets vita
Lammershoek’s White Mysteries (nr 2405). Som verkar stå och samla DAMM på hyllorna? Snälla köp så den får stanna kvar i ordinarie. Japp det är en direkt uppmuntran skicka alla alkohollagstiftningspoliser på mig.

Årets röda
Schug Pinot Noir Carneros (nr 75654). Be still my heart. Kan inte för mitt liv begripa att jag inte skrivit om denna en enda gång i år? Jag måste hamnat i trans och glömt vad jag håller på med. Måste skriva Munjebel Rosso också av givna anledningar som: 1. underbar 2. underbar och 3. underbar.

Årets rosé
Alpamanta Breva Syrah Rosé (nr 90476).

Årets vin i beställningssortiment
Loimer Grüner Veltliner (nr 78833). Drick den till all vit sparris du snart ska få äta igen! Det mest perfekta vår-vinet faktiskt. Jag lovar att pärleporten öppnas och självaste Loimer står där och tar emot dig. Snart snart snart är vi där igen. I Loimer-våren.

Årets otippade/mest överraskande
No Virus On The Dancefloor (nr 90242). Hade riktigt låga förväntningar men det visade vara ett KANONVIN, inte bara snyggt och kul paketerat. Eller var jag bara väldigt berusad hela sommaren när jag förtärde denna? Oh well.

Årets mest överskattade
 AA AUS PetNat (nr 97702). Plattare och mer personlighetslös stolle får man leta efter. Tydligen älskade Instagram detta. Förklaring efterlyses. Skoja, you do you!!!!

Årets alkoholfria
 Rudenstam Vita Vinbär och Oddbird Organic Blanc de blancs (nr 19041). Upptäckte nu as we speak att Rudenstam har ett mousserat vin (alltså ej alkoholfritt) gjort på vita vinbär???? Måste. Ha. Nu. Vem hjälper en winegal in need? Finns bara i Jönköping herregud vad ska jag ta mig till.

Årets budgetvin
Sopron Kékfrankos és Syrah. Förmodligen mitt mest köpta vin under hela året. Ett vin alla borde ha hemma jämt.

PERSONLIGT

Årets klädesplagg
Tubsockor, life changer tbh. Och kavajen.

Årets upptäckt
Dagstidningar? Haha. Alltså i fysisk form. Nämen min skärmtid har gått ned med typ 80% på helgerna för att jag ersatt själslöst scrollande vid frukosten med DN’s helgtidningar. Rekommenderas starkt.

Årets TV-serie
Better things <33333 Pamela Adlon är så perfekt i den här rollen. Sam Fox är mitt nya spirit animal.

Årets film
En fråga jag ej bör få svara på med tanke på att jag sett typ… två filmer som släpptes 2021 och kanske fem filmer totalt under året med dem två inräknat *cultural me*. Men med det sagt så var den bästa filmen jag såg i år var Peanut Butter Falcon (från 2019).

Årets bok
Sockerormen av Karin Smirnoff. Både det bästa och värsta jag läst någonsin. Smirnoff är så otrolig med ord att jag inte ens förstår hur hon överlevt ett halvt liv UTAN att skriva? Men riktigt mörk och smärtsam historia som gjorde så ont att läsa i perioder att jag behövde ta några dagars paus och samla mig. Men så viktig historia.

Årets bedrift
TOG KÖRKORT? Släppt vinlådor? Allt är tydligen möjligt.

Årets köp
Bilen :’) Trodde inte jag hade det i mig att älska en ful gammal V70 från -06 så mycket.

Årets person
Så gulligt att någon undrar vem min PERSON är. Givetvis min vän och kollega Lisa (som dessutom fyller år idag hurra hurra hurra) som jag inte hade varit människa utan det här året <3. Tycker även att Sexy-Italian-Eurovison-Man förtjänar att kvala in.

Det var det 2021. Du ska ha tack! Det här året hoppas jag på mer vin, mer häng och mindre ångest. Kanske att jag ska plugga lite? Jobba med mer vingrejer? BILA i sommar. Allt kommer att bli bra. Vad ser ni fram emot med 2022?

Puss!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.