5 viner till julklappsleken

(Inlägget är bildlöst pga teknikstrul, in får fantisera eller surfa in på bolis)

Team ute-i-sista-minuten? Please continue reading. Själv har jag inte ens hämtat ut alla klappar på posten, inte påbörjat allt julgodis jag ska baka, hehe inte maten heller, har absolut inte städat ordentligt, fixat klappar till barnens julstrumpor eller köpt blommor. Behöver jag då ens nämna att jag ABSOLUT INTE köpt något till julklappsleken? Nej jag tänkte väl. Är du precis lika värdelös som jag att få tiden att gå ihop så kommer här fem stycken vinande (förlåt, I’ll se myself out) flaskor att hugga på ditt närmsta bolag i prisspannet 100-200 kr.

Sopron Kékfrankos és Syrah (ordinarie), nr 2158, 119 kr
Ja gud vad jag tjatar om detta vin, men fortfarande förvånansvärt få som testat det? Kanske det bästa rödpanget vi har i prisklass: budget på bolis just nu. Dessutom ett naturvin. En blend på kékfrankos (samma druva som blaufränkish i Österrrike och tyskarnas lemberger) och syrah från Ungern. Vinmakaren har sina rötter i Österrike men fokuserar till stor del på Sopron i Ungern. Helt biodynamiskt, svinskön syra, slurpvänligt som satan och blommigt, chokladigt, parfymigt och mysigt på samma gång.

Ca’ Vedole Lambrusco di Sorbara (ordinarie), nr 2339, 159 kr
MAKE LAMBRUSCO GREAT AGAIN! Jag spådde detta som årets trend 2021 men… känns inte som att vi riktigt är där än. Så jag ger det ett försök till, för jag lovar att lambruscons år är 2022! Och vad är en bättre klapp än en spådom in i framtiden? Här har vi en knastertorr lambrusco i modern stil som går att få tag i i ordinarie sortiment (äntligen). Som en citrus:ig smultronkyss.

Pietramore Métode Ancestrale Trebbiano (TS), nr 94131, 149 kr
Pet-nat däremot… Det upptäckte väl prick alla 2021? Fortsätt på succétåget och ge bort denna italienska grapefruktiga, grumliga,brödiga och gosiga historia på 100% trebbiano som visar att du är inne. Du har koll. Du är cool. Du har DET.

Brännland Iscider Fatlagrad (ordinarie), nr 76345, 159 kr
Svensk iscider straight outta Västerbotten! Föreställ dig: du är lagom mätt (okej fattar redan nu att det blir sci-fi av det hela eftersom detta är en omöjlighet på julafton, men försök att hänga med ändå), alla dessertostar har stått framme i varm och småputtrig julmys-miljö i sisådär 2-3 timmar. Iscidern har tagit ett skutt ned i en snödriva (eller frysen om vädergudarna ej är med oss) och är perfekt kall. Du skär en slice ost. Rätt in i käften. Sköljer med en klunk iscider. Livet är underbart. Denna iscider är rödäpplig, julkryddig och marsipanig. Som om tomtemor själv hade kokat ihop en juledryck.

Delaire Graff Swartland Reserve Chenin Blanc (ordinarie), nr 22014, 189 kr
En sjukt mångsidig och snygg chenin som verkligen andas Sydafrika. Tycker fler borde upptäcka det kvalitativa Sydafrika som tyvärr hamnar lite i skymundan från alla boxviner och massproducerade billiga flaskor. Kanske kan just denna klapp bli startskottet för en nybliven Sydafrika-lover? Utöver vinet så har Delaire superflådigt boende, lyxig restaurang, spa och egna skönhetsprodukter (?). Som om Bianca Ingrosso sadlat om till vinmakare.

God jul, från mig, till er <3

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.