8 brudar, massa vin & ett hummerfiske

HALLOJ! Jag har ju glömt att berätta om livets härligaste dygn förra veckan? Jag och ett gäng störtsköna matproffs (bara tjejer dessutom, så jäkla fett att hänga med ett girl gang som är kunniga, inspirerande och s-v-i-n-c-o-o-l-a) åkte till Grebbestad på västkusten för hummerfiske, bad, skaldjursfrossa och massor av vin! Vi kollar.

Vi checkade in på Everts Fiskebod där vi blev serverade lunchmackor och magisk äppelmust i en ännu mer magisk miljö. Havet hörni <3


Jag & Klara som uppenbarligen njuuuuter av Christins storytelling


Sen var det dags att svida om till overall (jag fick en i XL så var tvungen att LYFTA skrevet för att ta mig fram) och dra ut på hummerfiske! Obligatoriskt klassfoto: Mira (som ordnat allt så jäkla bra som vanligt), Edita, Pinar, Christin, jag, Gabriella, Sofia, Jennifer och Klara.


Skepp o’hoj! Hur fint att åka gammal träbåt?


Till en början fick vi ”bara” upp krabbor i hummertinorna…

…men sen så! Jag fick upp den största hummern under turen! JAPP det var ett skryt även om jag egentligen bara drog upp en tina som råkade ha en stor rackare i sig.. Men det är detaljer!Humrar som tas upp mäts och så kontrollerar man att det inte är en hona med rom. Om hummern är för liten eller har rom kastas den tillbaka för att växa till sig/föröka sig.


Vinklubbs-tjejor <3333


Besök från Herr Sol man tackar. Kolla hur fint??? Gråt.


Tillbaka på land var det dags att svida om till baddräkt! Vi varvade bad i badtunna med bad i havet (!) och drack krispig sauvignon blanc i mängder. Förlåt men ser inte det här ut att vara taget ur en idyllisk reklam?


Efter bad stod det ostronöppning på schemat!


Här ser ni två tydliga exempel på en som är naturbegåvning när det kommer till ostronöppning (Jennifer) och en som kämpar för sitt liv (jag).


Slurp!

Sen vankades det SKALDJURSMIDDAG med Sveriges tråkigaste utsikt skoja.


Man gillar ju att jobba fyra stycken enheter och jättemycket skaldjur?

Resten av kvällen lämnar jag bildcensurerad från här, men den innehöll hiskeliga mängder vin, cigg, snack i regnet och myZzzZ. Sjukt tacksam över det här dygnet. Tack som f-n Stoneleigh, Pernod Richards och Mira Fröling PR som skapade magnifika 24 timmar och Lisa Höök som förevigade allt som det proffs hon är.

På återhörande <3

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.