7 alkoholfria favoriter inför sommaren

Se hit preggos! Bakismotståndare! Och alla ni andra också för den delen. Jag har testat och smuttat i månader, det har varit krossade flaskor och fel produkter som kommit fram efter lång väntan, blod svett och tårar (okej viss överdrift). Men nu är jag redo att presentera: MIN TOPP 7 ALKOHOLFRIA DRYCKER inför sommaren.

1. RUDENSTAM
Musteriet från himmelriket? Vi snackar x antal olika must gjorda på olika äppelsorter som ger musten sin säregna karaktär. Allt från Ingrid-Marie och Aroma till Discovery, Elstar och Gravensteiner. Varje enskild must har givetvis en superkombo och Rudenstam tipsar online om vad varje must passar bäst till. Här finns äppelmust till grillmiddagen, buffén och helgfrullen. Utöver musten så är deras mousserande dryck ’Vita Vinbär’ snudd på ett livselixir. Tog mig igenom min andra graviditet thank’s to this fella.

Rudenstam ligger i Huskvarna, norr om Jönköping. Här finns även en gårdsbutik och under säsong kan man handla vinbär, päron, biggaråer, plommon, jordgubbar m.m. som odlas på plats, men Rudenstam samarbetar även med ca 70 lokala aktörer och kan därför erbjuda ett komplett sortiment av grönt och andra lokala råvaror. Då är det jag som har ytterligare en morot att försöka klara min FEMTE (!!!!) uppkörning. Suck.

Beställa deras drycker gör du via deras hemsida.

2. KIMINO DRINKS
Hej välkommen till Vuxenläsk AB. Vill först och främst rekommendera ca all dryck med yuzu pga så nice substitut till sprit/drinkar tack vare perfekt kombination av syra och beska. Just denna jag testat brukar finnas i beställningssortimentet på bolis (nr 83433) men är slut för stunden. Dock finns smaken ’Ume’, som är ett japanskt plommon, att beställa fortfarande (nr 83561). Jag har dock sprungit på båda sorterna i såväl stora dagligvarubutiker som i små inklämda lokala ICA’s som gud glömde.

Men vi måste kika lite närmare på producenten också för jag blir såååå fascinerad över all filosofi som japaner sysslar med och utövar i allt de tar sig ann? Producenten följer den japanska filosofin ”kanso” som innebär att man endast använder det som verkligen är av yttersta vikt. All frukt handplockas och vattnet som används kommer från en källa i Hyogo-bergen. Grin.

Här hittar ni produkterna på bolis och här Kiminos hemsida.3. OMIOPI ALL-O KVITTEN

Alltså sånt genidrag att göra mousserande dryck på kvitten? Arg så in i bängen att det inte var jag som kom på det. OmiOpi är ett nystartat företag som drog igång i december 2020. Det vill jag ju givetvis stötta, men produkten råkar även vara helt fantastisk. Perfekt bubblig och lagom söt med en karaktär som drar åt både rosenkvitten och honung. Beroendeframkallande!

Finns att beställa på www.omiopi.se eller hitta din närmaste återförsäljare här.

4. PRIPPS RADLR
Citron + öl = jag tar tre tack. Detta är nog det jag druckit mest av under båda mina graviditeter. Dock inte denna från Pripps som är en nykomling, utan en från tyska Clausthaler. Men när man kan byta ut något tyskt mot något svenskt är det bara att tacka och ta emot eller hur? För den som inte provat denna mash-up av citron och bärs så kan det nog bäst beskrivas som att en läskande sötsyrlig lemonad får ett kärleksbarn med en blaskig lager. Låter kanske inte sensationellt – MEN DET ÄR DET. Gillar även att burken ser så amerikansk ut? Vill hälla den i en 6 st röda plastmuggar och spela beerpong.

Pripps Radlr åker dessutom på turné i sommar! Klicka här för att se stoppen.


5. EKOBRYGGERIET TONIC
Ekobryggeriet är ett svenskt företag som är ledande inom ekologisk premium-tonic. Kan vi ta en minut att bara tacka tonic? Fyfan så gott det är. Jag fick en påminnelse om det under månaderna som jag testat alla drycker och kan nu knappt tänka på något annat än välkyld, bubblig och sådär härligt besk tonic. Gärna med en eftersmak som är längre än sångaren i Måneskins ben. Mmmmm. Dessa är så djävulskt goda att dricka rakt upp och ned, med säkert ännu godare med alkoholfri gin från @seedlipdrinks, massor av is och en slice citron? Ej beprövat men gott blandat med något gott lär bli.. gott. Mina favoriter är rabarber och den med gurka. Finns i flera smaker och utföranden. Måste beställa ’Extra bitter’ asap.

Du hittar deras hemsida här.

6. ODD BIRD
Verkligen en storfavorit när det kommer till alkoholfritt bubbel (rekommenderar ALLA) här hemma, men vi måste ju prata specifikt om deras senaste nyhet: alkoholfritt naturvin! En vanlig missuppfattning är ju att alkoholfritt rött vin ska smaka rött vin, vilket inte är möjligt i praktiken eftersom alkohol är en stor smakbärare här. MEN. Odd Bird har fasiken lyckats att ta fram ett drickbart substitut. Faktum är att det är det enda röda alkoholfria vinet jag druckit som jag inte behövt spotta ut. Well done, OB. Det röda vinet är gjort på pinot noir och merlot och det vita på garganega och vespaiola.

Finns att beställa på www.oddbird.com.

7. KOPPARBERGS GIN
Last but not least. Denna blev jag faktiskt mest överraskad av. Hade verkligen noll förväntningar på den, men det visade sig vara riktigt nice med en wannabe-longdrink som är så pass gindoftande att man nästan blir lite placebo-full?

Finns i välsorterade matbutiker.

Flera favoriter: All kombuca från Scobybaby, Loimer Sparkling Grape Juice, Bundaberg Ginger Beer, Omnipollo Konx Non-Alcoholic, Mikkeller Weird Weather, 1664 Blancs Non-Alco och Jus de Pommes Artisanal Petillánt.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.