3 lådor jag provat (och älskat) på senaste

Har inte helt osökt gått och tänkt på alla miljarder roliga lådor (okej, viss överdrift men många är det!) som finns ett endaste litet klick bort. Känns dessutom som att det dyker upp fler och fler lådor från diverse vinimportörer, stora som små. Och visst har vår relation till importören i sig blivit något mer… seriös? Förr upplevde jag det som att det vanligaste beteendet hos regular_svenne_85 var att det köptes vin lite på måfå och känn. Nu däremot känns det som att många till och med har en FAVORITIMPORTÖR!? Wow people change och underbart är väl det. Vill härmed fira mitt egna lådsläpp imorgon genom att… tipsa om andra lådor idag? Haha ja MVG i försäljning får jag då inte.

Climate Wines Blandlåda No 11 via Climat Wines
Blandlådor makes my heart skip a beat. Ärligt talat alltså. Allt är ju perfekt uttänkt, kittat och klart. Man får med cirka noll ansträngning (om man får lite bärhjälp dvs) en perfekt ihopsatt vinlåda av någon som kan sin skit. I Climat Wines blandlåda som släpps IDAG (!!!!!!!!) slåss allt från juiciga röda till mineralrika vita om din uppmärksamhet. Bland annat en spritzig Cabernet Franc från Chinon, en lööööjligt drickvänlig och perfekt kryddig Gamay och en Chablis med den där perfekta balansen mellan syrlig grape och smörig nötighet som man nästan kan bli tårögd av. Allt signerat Frankrike vad annars. Håller jag på att bli frankofil? Jag tror nästan det och Climat Wines ska ha varmaste tack för den näst intill omöjliga omvändningen av mig <3

Artikelnummer: 51407
Pris: 1 525 kr
Klicka här för att beställa.

Stagård Rieslinglåda via Gullberg by Stockwine
En låda där alla 3 vinerna är 1) Riesling 2) från den svensk/österrikiske producenten Stagård. Hörde verkligen ingenting i den meningen som inte lät nice. Sedan 2005 är den 4,5 hektar stora vingården helt ekologisk och sedan 2020 dessutom biodynamisk. Odling och produktion sker således med så liten mänsklig påverkan på vinet som möjligt. Also known as spontanjäsning, handplockning och tid. Flaskorna i lådan är en uppvisning på hur Riesling med olika förutsättningar och jordmån kan ge helt skilda resultat. Ett måste för Riesling-lovern inför sommaren!

Artikelnummer: 50816-09
Pris: 660 kr
Klicka här för att beställa.

Lätt & Josigt #5 via Gullberg by Stockwine
Ett lådnamn som verkligen talar för sig själv. Hela Sveriges DARLING *josigt rött* får här glänsa till 100% i den femte upplagan på temat från Gullberg by Stockwine. Och det passar väl bra eftersom jag förmodligen är den som går längst fram i ledet och vrålar någon slags kampsång när det handlar om juuuuuuuuuuuicigt röda viner.

Artikelnummer: 50622
Pris: 968 kr
Klicka här för att beställa.

Beställa lådor va! Ett helt perfekt påskhelgsnöje tycker jag. Man går ju ändå bara och gnager på listerna hemma nu iom pandemin. Har ni hört om den förresten`? Puss.

1 kommentar
  1. Hej!

    Måste bara säga att jag älskar ditt sätt att beskriva viner, har provat många av dom du tipsat om och älskat! Har verkligen gått och blivit en vin-nörd (obs väldigt nybörjare). Så något jag hade tyckt om att läsa på din blogg hade varit alla konstiga begrepp vinfölk slänger sig med. T.ex vad menas med josigt? Vad har ett vin för kvaliter för att kännas/kallas så?

    Tack för ditt driv och engagemang både här och på insta!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.