Vintugglådan nr 2!

HALLÅ HALLÅ STOPPA PRESSARNA OMEDELBART! Min vinlåda volym 2, som jag gör tillsammans med Kvalitetsviner, släpps om ca 40 timmar!!! Och vet ni? Två av vinerna i den här lådan ville jag egentligen ha med redan i min första låda, men fick omprioritera lite pga prisbild och tillgång osv. Så om det ens är möjligt är jag kanske ännu mer pepp på denna låda än förra? Eller? Går det!? Så många känslor inför detta. Vill ju att ni ska älska lika mycket som jag! Så härligt att få dela vin med er. Åh sån extreeeem pepp. Och nervositet. Herregud kan knappt skriva sammanhängande. Äsch vi raskar vidare och kikar närmare på lådan som är lådan va, det är ju det vi är här för!

Fylld med 2,25 liter vårkänslor. En peppad trio i form av ett vitt, ett oranget och en crémant att välkomna våren och ljuset med. Jag tänker att de tillsammans ska locka fram eufori, vårskrik och ingen-jacka-trots-att-det-bara-är-12-grader-feeling hos er, precis så som de gjorde hos mig första gången våra vägar möttes *poeten*. Ska vi bekanta oss mer med vardera vin? Scroll on then, love.

Colombaia Bianco 2019
Jag är ingen musiker och dessutom förmodligen den sista på denna jord vi vill benämna som musikalisk, men jag vill ändå våga mig på en musikliknelse nu. För druvorna i detta vin, Trebbiano och Malvasia, bildar tillsammans ett riktigt jäkla tight tvåmannaband. Trebbiano spelar ett skönt riff och Malvasia bara hakar på och har kul med melodin. I  detta skalmacererade vita från Toscana får vi vibe:a loss till tonerna av allt från apelsinskal och svart te till färska örter, nötter och ingefära efter lite luftning. Dessutom biodynamiskt kultiverat som the cherry on top!  En skål knallgröna oliver, lite lättsaltade chips och en Delice de Bourgogne till detta och I’m yours forever.Leon Barral Blanc 2017

Is it a bird? Is it a plane? No, it’s Leon Barral! Är det ett vitt vin eller är det ett oranget? Ingen vet egentligen. Jag skulle säga oranget, producenten säger bestämt vitt. Spelar det någon jäkla roll egentligen? Faktiskt inte. Huvudsaken är väl ändå att det är… gott? Det behöver inte vara knussligare än så. Men vad vi däremot vet om producenten är att Leons barnbarn Didier har ett hjärta som brinner för naturen, speciellt för mikroorganismer och dess roll i vingården. Han menar till och med att hans vingård är i FULLSTÄNDIG BALANS. Tänk om det kunde ske med mig också när jag förtär vinet? Well drömma kan man ju i alla fall.

Addera sedan de unika druvorna Terret Blanc och Terret Gris, en gnutta Viognier och Roussane, samt 1 dygns skalmaceration och en Törnrosa-sömn i 1 år på rostfria ståltankar till ekvationen. Resultatet du får är ett orangevin (enligt mig i alla fall, förlåt på förhand Didier) med en säregen själ. Vi snackar bitter apelsinmarmelad, färska och alldeles ludna små aprikoser, nykokt äppelmos och nyzestat citronskal. Texturen är liksom en mullig valkig bebismage medans smaken behåller sin fräschör. Kan inte annat än att älska.

Pierre Frick Crémant d’Alsace 2017
Om jag får välja 2 saker som har en evig reserverad plats i mitt hjärta så skulle det bli 1. Mina barn och 2. Pierre Frick. Förlåt igen, fast till min sambo den här gången. Att jag har en förkärlek till mousserade viner av alla dess slag råder det inte heller någon tvekan om, så när vi förenar bubblor med Frick uppstår en kärleksrelation som inte skojas bort. I crémanten samsas druvorna Pinot Gris, Pinot Blanc och Auxerrois. Vinet är helt naturligt framställt helt utan tillsatt svavel, dosage eller annat jox. Bara ren och skär bubbelkärlek.

Artikelnummer: 5141509
Pris: 909 (välinvesterade) kr
Var när hur: Beställs online på www.systembolaget.se från kl 10:00 den 31:a mars. Den förra lådan sålde slut på några få minuter så ställ alarm, sitt redo och värm upp klick-fingrarna i god tid.

Och TACK! Tack för att ni gör detta möjligt. Älskar er!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.