Tillfälligt sortiment 16 mars

Är redo att säga att tisdag kvalar in på listan över favoritdagar eftersom det innebär: TILLFÄLLIGT SLÄPP på bolis. Utan babbel och utan knussel – ska vi kika på vad jag är sugen att lägga i korgen kl 10:00 idag? *ett rungande ja hörs i bakgrunden*.

Produktbild för Veronica Ortega Kinki, 2019
Halloj Veronica? Här ramlar du in med buller och bång med hela 4 röda i detta släpp. Veronica är en ung vinmakare men har ändå lyckas skrapa ihop ett så pass imponerande CV att gamla vinmakande rävar känner sig skamsna. Hon började sin resa med sherry och allt därefter är tja.. historia! Med sina rötter i Spanien har hon utbildat sig world wide och praktiserat både på Nya Zeeland och i mytomspunna vinhus i Bourgogne. Fokus i hennes egen vingård i Bierzo ligger främst på druvorna mencia och godello samt några utvalda lokala sorter. Jag är mest sugen på hennes Kinki (nr 93203, 249 kr) på just druvorna mencia och godello. I släppet finns även hennes instegsvin Quite, ROC som är ett hyllningsvin till hennes bror samt VO (Versión Original) på 100% mencia. 

Produktbild för Beaujolais-Villages Blanc, 2017

Från den biodynamiska revolutionären Fabien Dupperay i Beajoulais kommer denna gulfruktiga, gyllene, honungslena chardonnay. Jag ser mig själv barfota på trätrappan på landet, blickandes ut över insjön en varm sommarkväll i juli med denna i glaset. Jag: en visionär. Beaujolais-Village Blanc, nr 92482, 269 kr. Utöver denna släpps även tungviktaren Pouilly-Fuissé, nr 93437, 459 kr från samma vinmakare. 

Produktbild för Tutto Anfora Bianco, 2019

Tutto Frutti Brutto Balutto tjolahopp tjolahej. Tutto Anfora Bianco, nr 93467, 199 kr, är ett orangevin signerat Toscana, gjort på 100% trebbiano. Vinet lagras på druvskalen i 7 månader i amfora innan man klistrar på en etikett med en orm som äter upp sin egen svans. Förvänta dig en charmig trupp av apelsinmarmelad och kanderade äpplen.

Vad köper ni idag?

1 kommentar

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.